Sunday, September 2, 2012

Trip to Semporna (Mabul & Kapalai Island)

Assalamualaikum..... 

dah lama aku nak buat entry nie, tp ari nie baru terlaksana.. 

salah satu tempat impian yang teringin aku kunjungi ialah Pulau-pulau di Semporna.. 

impian aku untuk ke Pulau Mabul & Kapalai dah tercapai... credit untuk housemates aku :)

jom aku share dengan korang pengalaman aku.. tapi aku malas nak cerita.. jadi.....

biarlah gambar berbicara ^_^


Breakfast dulu~
resort terapung semporna

dalam perjalanan menuju Mabul Island

with housemate

great!!



Snorkelling di Mabul Island


Let's start!

pose dengan feel dalam laut~



welcome to Mabul

bahagian belakang pulau


Arung Hayat

3 different colours of the ocean

resort 

Add caption


snorkelling atas bot

the wonderful ocean

jom snorkelling

Siap terangkat kaki!! heheh

mengelilingi mabul... break jap!

Smiling face

Sipadan dive center

di pulau penyu..hik3



get ready!


Sekolah agama pulau mabul



mabul island


betapa jernihnya air

ready nak balik ke daratan semporna

my housemates


















feeling kat resort...heheh
















banyak kan gambar aku masukkan dalam entry nie.. so tak perlu la aku citer panjang lebar sebab korang feel je sendiri... yang aku boleh cakap... snorkelling kat pulau Mabul & Kapalai memang TERBAIK!!!
kalau ada peluang, pergilah dan cuba sendiri sebab kalo ada rezeki, aku pon nak pergi lagi... berbaloi-baloi....


p/s : sape nak ikut pergi Mataking??? hehehe :P

2 comments:

darkrose~ said...

seronoknye dia..teringin jugak tuh nak kesane...kalau diizinkan ade rezeki insyaALlah bakal jejak lagi di bumi bawah bayu..:P

nur said...

beznya snorkelling!!! heee...blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...