Saturday, February 1, 2014

Sabar itu Indah

Assalamualaikum...


Entah mengapa emosi aku sekarang ni dah macam kurang stabil.... Nak cakap kurang rehat, raya Cina ni pon dah cuti hampir seminggu... Agaknya la kan, ada tak ya alat untuk analisis pemikiran dan perasaan??? heh!! nampak tak betapa mengarutnya idea aku disitu.. kau rasa?? 


Bila otak dah serabut, maka macam-macam la yang terkeluar.. So, aku sangat berusaha untuk menyabarkan diri dalam beberapa perkara walaupun kekadang bila terfikir je pon dah nak termuntah... huhuhuuuu...  


I really need a vacation..Going somewhere.... Untuk apa? Semestinya melenyapkan semua hal yang bersarang dalam kepala otak aku ni... Time begini memangkan keluar perkataan kalau.... contohnya: kalau aku kayaaa......... kalaulah aku ada....... kalaulah aku di....... kalaulah aku tak.... dan bermacam-macam kalau yang sewaktu dengannya... 


Tabahkanlah hati ya.... Kuatkan semangat ku....  Tak perlulah menambah rasa sakit hati aku ni... Sabarlah.. Hikmahnya akan ditunjukkan jua akhirnya...



Jadikanlah perkara yang berlalu itu sebagai satu pengalaman dan kenangan... 
Penuhkanlah hari ini dengan kekuatan dan kebaikan...
dan...
Rancanglah masa depan bersama peringatan dan kejayaan....

Sesungguhnya.. Allah ialah sebaik-baik perancang.... 



amin....


2 comments:

Junkyo Hikari said...

why? what happen actually?
TT^TT

rehatlah kalau rasa stress tak pun jom join main game ke tgok drama ke.. gameshow ke XDD ahaha

jehanfrhin said...

biasa la stress keje... iya kan.. best gak nikalo layan running man...heheheh