Saturday, June 18, 2011

Perang IT–Hackers sudah dikenal pasti

 

Assalamualaikum..

Kerajaan nampaknya sudah menyiasat habis-habisan terhadap ‘penggodam’ beberapa laman web kerajaan dan swasta baru-baru ini.  Hasil siasatan terbaru  CyberSecurity Malaysia menunjukkan pihaknya sudah pun mengenalpasti pihak yang terlibat dalam serangan terhadap beberapa laman web kerajaan ini namun masih belum mendedahkannya. Sehingga kini sekurang-kurangnya 198 laman web telah digodam.  Hal ini telah berlangsung sejak hari Rabu lalu sebagai membantah tindakan kerajaan kerana menyekat 10 laman web perkongsian fail. 

Untitled

untuk maklumat lebih lanjut BACA SINI

sumber : Berita Harian..

 

P/S : besar jugak tindakan yang bakal dikenakan.. ermm.. no komen =)

5 comments:

dark r0se said...

adakah penggodam itu anda? hehe~ itu kiter tak tahu! smpi kerajaan punyer web pown dy hackkkk~ aiseh~ apetah lagi lau kiter ni~ jgn kiter terkne jugak sudahlahhhh~

ShafiqHashim said...

Dasyat skrg, web krjaan pun diorg nk godam..

Ain Zulaikha said...

link url saya ada dalam senarai blog yg akan kena :(

jehanfrhin said...

@ darkrose : sudah tentu bukan sy..hee~ itu la.. mntak simpang la dr terkena bnda2 camni..

@ shafiqhashim : tau xper.. takut plak dgr..

@ ainzulaikha : awk pon kna ke?? ermm.. sabar la.. insyaAllah xde pape..=)

Anonymous said...

improve page rank about seo backlinks 1000 backlinks